De geboorte

Gepubliceerd op 3 december 2014 om 20:31

Het is zover, onze Jente heeft een nestje

Dinsdagmiddag thuis gekomen uit mij werk bleek dat Jente wel erg onrustig was. In de loop van de avond rillen (vanwege temperatuur daling). Het kon niet langer uitblijven, Jente ging bevallen. Dit hadden we nog niet verwacht, het was immers pas de 57e dag. Maar de natuur kunnen we niet tegen houden. Rond 24.00 uur zijn de vliezen gebroken en normaliter zou dan binnen een paar uur de eerste pup geboren worden. Om 2.00 uur is de eerste pup geboren, helaas niet levend, wel volledig volgroeid, een mooie pup om te zien.

Om 3.00 uur de dierenarts gebeld omdat het wel lang duurde voor de volgende pup kwam. OP advies van de DA Jente gestimuleerd om de weeen op te wekken maar ook dat had geen enkel effect.

Om 4.30 uur de DA nogmaals gebeld voor overleg en besloten om naar de praktijk te rijden voor een keizersnee. Het kon niet anders, alles duurde te lang en de weeen waren te zwak en zelfs helemaal weg.

BIj aankomst in de praktijk werd Jente direct onderzocht en voorbereid op de narcose en operatie. Om 6.30 zat ik met een wasmand met 6 levende pups op mijn schoot ze warm te wrijven. Jente werd verder geholpen en zou spoedig weer herenigd worden met haar pups.

Thusigekomen alle pups en moeder in de werpkist en onder de warmte lamp. Wat zijn ze klein, maar wat zien ze er leuk uit, 3 reuen en 3 teeven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.