ONze honden

Wij vinden het belangrijk dat u inzicht heeft in onze honden als u een pup uit een van onze nesten overweegt. U kunt dan ook alle informatie over onze twee honden vinden door op hun pagina te kijken. Alle documenten kunt u daar inzien en eventueel downloaden.

Indien wij een keuze voor een bepaalde reu gemaakt hebben zullen wij ook die gegevens vermelden op onze website. Die gegevens zullen wij dan plaatsen bij de pagina welke gaat over het nestje.

Belangrijk is, voordat wij met een van onze honden mogen en kunnen fokken, dat er een aantal minimale eisen zijn welke de vereniging stelt en waaraan een combinatie aan dient te voldoen. De volgende minimale eisen zijn dan ook verplicht:

  • Minimaal twee keer een beoordeling ZG of U door twee verschillende keurmeesters
  • HD en ED uitslag positief
  • PRA onderzoek positief (geen oogafwijking)
  • Juiste fokcombinatie (inteelt percentage laag)

Indien aan bovenstaande eisen voldaan wordt, voor beide ouderdieren, is er goedkeuring van de vereniging van Drentsche Patrijshonden. Daarnaast is het van belang dat er onderzoek door de fokker is gedaan naar eventuele ziektes in de diverse lijnen. Dit allemaal om te voorkomen dat er eventuele erfelijke gebreken doorgegeven worden. Wij hebben hier in samenwerking met kenners van het ras onderzoek naar gedaan en wij zijn er dan ook van overtuigd dat het risico op erfelijke ziektes tot een minimum beperkt is door onze gekozen combinaties. 

Helaas kunnen we het natuurlijk niet geheel uitsluiten dat er iets mis gaat, we hebben per slot van rekening te maken met levende dieren.

 

Met onze Jente fokken wij geen nestje meer. Zij heeft twee nestjes gehad, het eerste nest 9 pups en het tweede nest 6 pups. Het laatste nest is gehaald door middel van een keizersnede. Vanaf dat moment hebben we dan ook geen nestje meer bij Jente gepland. 

Uit het laatste nestje hebben wij Fiene gehouden met de bedoeling om daar t.z.t. ook een nestje mee te fokken. Inmiddels heeft Fiene alle papieren die nodig zijn en hebben we een mooie reu op het oog.

De verwachting is dat er in het voorjaar een nestje zal zijn.