14 februari 2021

Na ruim een week....

Inmiddels zijn de pups al weer 10 dagen oud. En ze groeien heel goed !! Voor alle vijf geldt dat het geboortegewicht verdubbeld is. Ze wegen nu tussen de 880 en 1100 gram. Soms wat drinken bij moeders en ook met regelmaat een flesje, ze doen het gelukkig prima. En dat op valentijnsdag !!

Lees meer »
9 februari 2021

Een paar hectische dagen

Meestal gaat een bevalling goed maar soms loopt het anders. Dit was nu ook het geval bij deze bevalling. Nadat de laatste 2 pups met een keizersnee zijn gehaald leek alles weer goed te gaan. Maar helaas zondag in de loop van de dag een behoorlijke complicatie bij moeder Fiene. De keizersnee is opengesprongen en een zeer ernstige ontsteking. Gevolg opnieuw op zondagavond een operatie alles weer open, schoonmaken/ snijden en ongeveer 100 hechtingen. Zware antibiotica kuur en pijnstillers. Ook mogen de pups niet meer bij moeder Fiene drinken. Gelukkig zijn het al grote pups dus met elkaar de mouwen opstropen en elke 2 uur de komende week met de fles verder. Wat een werk maar inmiddels is het dinsdagavond en gelukkig gaat het fles voeden tot nu toe goed en accepteren ze het. De komende dagen moeder in de gaten houden en deze week voor controle weer naar DA.

Lees meer »
6 februari 2021

Geboren

En dan is het zover de pups zijn geboren. Ging wel erg lang duren de bevalling, onze Fien was al een paar dagen flink aan het hijgen en we wisten het kan zo gebeuren. In de avond van 3 februari de eerste pups en wat zien deze er goed uit. Tussen elke pup +/- 2,5 uur wachten op de volgende. Toch maar even telefonisch contact met de DA. Geen zorgen maken een bevalling kan wel 48 uur totaal duren. Verder is Fien rustig. In de nacht van 4 februari helaas een dode pup. Nogmaals DA gebeld, kom maar naar de praktijk. Daar 2 keer een weeën opwekker maar geen resultaat. Dan tot slot rond 8.00 uur alsnog een keizersnee en gelukkig nog 2 mooie pups. Gelukkig 5 pups nu thuis lekker warm en moeder Fien is er maar wat voorzichtig mee. 

Lees meer »
28 januari 2021

Geen pups meer beschikbaar

Door de zeer vele aanmeldingen is het niet meer mogelijk om een verzoek tot een pup in te dienen. Alle pups zullen als het allemaal goed gaat een goed adres krijgen. We begrijpen dat er veel belangstelling is en moeten straks al diverse mensen teleurstellen. Aangezien wij slechts af en toe een nestje hebben adviseer ik u om ook geen aanmelding te doen voor een volgend nestje want dat kan nog wel een aantal jaren duren. Best wel een vervelend bericht en anderzijds goed om te weten dat er nog veel belangstelling is voor een Drentsche Patrijshond. Laat het een aanmoediging zijn voor een aantal , nieuwe, goede fokkers om een keer een nestje te overwegen. Het doet het ras alleen maar goed! De vereniging kan u best wel adviseren  en/of een fokker over het hoe en wat.

Lees meer »
23 januari 2021

Laatste loodjes

Nog maar twee weken en dan zullen de pups wel geboren zijn of worden. Onze Fien wordt trager en dikker. De pups zijn goed te voelen. Zelf is Fien rustig en wil maar wat graag bij je zitten of liggen. Verder verloopt alles goed. Deze week de werpkist in de kamer gezet, ook wij zijn er klaar voor.

Lees meer »
11 januari 2021

Aanmeldingen

We hebben zojuist een email gestuurd naar alle potentiele pupkopers en/of belangstellenden. Uiteraard zijn we enorm blij dat er zoveel belangstelling is voor een pup. Bij ons laatste nestje van 2,5 jaar gelden zeiden we wel eens als we het drie dubbele hadden dan waren ze ook allemaal weg. Maar nu is het aantal aanvragen eigenlijk niet normaal. Snel geteld komen we op 40 aanvragen! Dat kan toch haast niet? We zullen, net zoals we vorige keer gedaan hebben, zorgvuldig kijken wie er in aanmerking komt voor een Drent. Het lijkt soms een makkelijke hond maar...... met een karakter dat bij je moet passen. We wachten eerst maar eens de bevalling af voordat we definitief een eerste keus maken. Een goede match tussen pup en eigenaar is in ieder geval belangrijk.

Lees meer »
6 januari 2021

We houden u op de hoogte

Heerlijk zwanger zijn, dan mag ik een aantal weken weer alles. Lekker lui op de bank hangen en zo min mogelijk doen. En ja baasje je mag niet weg hoor, het liefst blijf ik heel de dag dicht bij je.

Lees meer »

Zwanger !!

Wat hebben we ernaar uitgekeken. Afgelopen maandag, 4 januari, de definitieve bevestiging dat de dekking gelukt is. Fiene is zwanger. De echo liet 6 pups zien, alle hartjes kloppen en het zag er allemaal goed uit. De laatste weken zijn aangebroken. Over 4 weken, rond 5 februari, zal de bevalling plaats vinden. Spannend!

Lees meer »

Dit is de reu die we hebben gekozen

Jimmy is de reu voor het nestje van onze Fiene geworden. Henriette van Welsum heeft een fantastische hond welke aan alle gezondheid eisen voldoet. Daarnaast een combinatie met een laag inteelt percentage en, niet onbelangrijk, een erg sociale reu. Wat zijn we er blij mee. Meer informatie en alle papieren ziet u op de pagina onder het kopje nestjes, 2e nest (2021- Fiene).

Lees meer »
1 oktober 2020

We gaan voor een 2e nestje bij Fiene

Ja, we hebben de keus gemaakt en gaan voor een 2e nestje bij onze Fiene. Nadat we het begin van dit jaar al een keer met een mooie reu hebben geprobeerd (helaas niet gelukt) was het wachten op de volgende loopsheid van Fiene. De keus voor een reu is gemaakt. Alleen moest de reu nog op VwB getest worden (dat wilden wij graag) en gelukkig de eigenaren van de reu hebben dit dan ook laten testen met voor ons een goede uitslag, VwB vrij!

Lees meer »
21 juli 2018

rond de 2 kilo

Gisteren hebben we de pups weer eens gewogen. Ze zijn ook alweer 4 weken oud en krijgen weer een ontwormingskuur.  Floris, de zwaarste pup, is weer ingehaald door grote zus Fien. Fien weegt bijna 2200 gram. Finn, Febe en Fibby wegen nu ruim 1800 gram. De twee zussen Froukje en Fenna zitten rond de 2 kilo. Ze doen het allemaal super. Eergisteren zijn we ook begonnen met wat brokjes in de pap te doen. Ook dat smaakt goed!!

Lees meer »
23 juni 2018

Geboren

Het nestje van Fiene is geboren. Op 22 juni om 4.00 uur de eerste pup en om 11.30 de laatste van de zeven pups. Moeder Fiene doet het echt fantastisch, ze is zorgzaam en ook beschermend. Liever wil ze niet weg en in de werpkist blijven. Even snel de tuin in om haar behoefte te doen en dan zo snel mogelijk weer naar binnen. 

Lees meer »