FIENE (JENTE)

Fiene is onze tweede Drent. Omdat we het leuk vonden om de roepnaam van haar moeder vast te leggen hebben we onze Fiene als stamboomnaam Jente gegeven. Beetje verwarrend maar ja nu gaat ze op de stamboom papieren door het leven als Jente en luistert ze naar haar roepnaam Fiene. 

Fiene hebben wij zelf gefokt. De moeder is onze Jente in combinatie met de reu Maron uit Zwijndrecht. Maron wordt gebruikt voor de jacht en we moeten zeggen dat we dat echt wel aan Fiene merken. Elk spoor wordt gevolgd en menige Fazant of Haas moet vliegen of rennen voor zijn leven. Het lukt Fiene om zelfs Fazanten en Duiven te vangen die ze dan trots en netjes komt voorbrengen. Wij hebben dat niet geleerd maar instinct is dus wel degelijk aanwezig. En wat zijn we trots als ze ermee aankomt en wij de Fazant of Duif weer ongeschonden los kunnen laten.

Wat moeder Jente niet doet, zwemmen, is voor Fiene geen probleem, elke sloot of zelfs zwembad wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Heerlijk om die stok op te halen en weer terug te brengen terwijl dat moeder Jente op de kant staat te kijken.

We hebben Fiene uit het laatste nest gehouden om met haar een nestje te fokken in 2018. Alle papieren zijn in orde en conform de voorwaarden van de Drentsche Patrijshondenvereniging heeft er een dekking plaats vinden. Inmiddels is dit nestje geboren in Juni 2018.

U kunt ons altijd contacten voor meer informatie. Informatie over de reu die wij toen gekozen hebben ziet u bij de pagina geboren nestje waar wij ook alle verdere informatie plaatsen welke betrekking heeft op dit nestje inclusief foto's.