Nestjes

Een nestje fokken is iets dat je niet zomaar doet. Natuurlijk zitten er veel leuke kanten aan, nieuw leven, kleine pups die brutaal de wereld gaan verkennen, contact met pup kopers etc.. De andere kant is een drukke periode en maar hopen dat alles goed gaat met moeder en pups.

Gelukkig is tot nu toe alles goed verlopen. Gezonde en mooie pups geboren, leuke nieuwe pup eigenaren ontmoet met ieder zijn eigen verhaal om een drent in huis te halen. 

 

Na onze eerste twee nesten met onze Jente zijn wij nu bezig met ons derde nestje wat in 2018 geboren zal worden. Dit is dan ook gelijk het eerste nestje van de door ons gefokte Fiene. Een mooie hond die graag zwemt en ook wel aardig wat jacht instinct in zich heeft. Als er een konijn of fazant in de struiken of hoge gras zich schuil houdt dan duurt het niet lang of onze Fiene staat voor en duikt daarna de struiken in om die fazant of dat konijn te pakken. Soms lukt het en dan komt Fiene met trots aanlopen en geeft de prooi netjes en onbeschadigd af.

U begrijpt het, wij zijn echt gek op het ras en daarom vinden wij het ook mooi om bij te dragen aan gezonde nieuwe drenten. Voor ons staat gezondheid en toekomst voor de Drentsche Patrijshond voorop. Wij selecteren dan ook zorgvuldig welke reu wij gaan gebruiken en berekenen d.m.v. ZooEasy het inteeltpercentage over minimaal 10 generaties en bekijken wat de eventueel voorkomende gezondheids issues zijn bij de moederdieren.

Naast onze zorgvuldige selectie houden we ons aan de voorschriften en goedkeuring van de Drentsche Patrijshondenvereniging. Indien u een pup bij ons koopt doen wij dit door middel van een officieel koopcontract zodat zowel wij en u als pupkoper weten wat we wel of niet hebben afgesproken. Dat is dan ook het formele gedeelte. Verder staan wij u, voor zover u dat wilt, bij met de eerste aankoop van uw Drentsche Patrijshond en kunt u ons altijd benaderen voor vragen of hulp op het gebied van uw Drent.

Ook als u nog niet zeker weet of een Drentsche Patrijs geschikt voor uw situatie is kunt u contact opnemen en eerst gewoon eens kennismaken met onze honden en ons verhaal horen en/of antwoorden krijgen op uw vragen.

Verder kunt u rechts naar de diverse nestjes gaan en meer informatie over het nestje krijgen en de reu welke wij nu gebruiken voor het eerste nestje dat we gaan fokken.