Pups 1e nestje van (Fiene x Kiet)  juni 2018

Foto boven onze Fiene (teef)

Foto boven en onder Kiet (reu)

Onze Fiene is zwanger en inmiddels zijn er op 22 juni zeven pups geboren. Wat is het fijn dat alle pups een goed huis hebben gekregen.

Fiene was drie jaar toen ze haar 1e nestje kreeg. We hebben een aantal reuen bekeken en contact opgenomen om te bespreken of de combinatie geschikt is. Zelf hebben wij een proefcombinatie gemaakt, dit kan d.m.v. ZooEasy waardoor een proefstamboom gemaakt kan worden en bekend is wat het inteelt en verwantschap percentage is. Een juiste combinatie is vaak nog een behoorlijke puzzel maar niet onmogelijk.

Na een eerste kennismaking met de eigenaren van de reu Kiet hebben wij een officiële aanvraag bij de Drentsche Patrijshonden Vereniging ingediend. De combinatie is conform de regels van de vereniging goedgekeurd. Wij hebben echter een aantal hogere eisen welke de vereniging nog niet heeft maar waar wij wel aan willen voldoen.

De gegevens van onze Fiene kunt u zien bij onze honden en op deze pagina staan alle gegevens van de reu Kiet. Ook hebben wij de proefstamboom voor u geplaatst waardoor u kunt zien dat we naast alle overige eisen ook gestreefd hebben naar een zo laag mogelijk inteeltpercentage (11,12%). Gezondheid is belangrijk en schenken we dan ook behoorlijk wat aandacht aan.

Foto's van dit nestje kunt u inzien onder het tabje van deze pagina.

HD uitslag Kiet
PDF – 683,2 KB 650 downloads
Stamboom KIet
PDF – 1,2 MB 711 downloads
PRA Kiet
PDF – 1,2 MB 612 downloads
Kiet -von willebrand
PDF – 571,2 KB 664 downloads
Kiet reuendag 2017 uitslag
PDF – 358,8 KB 626 downloads
Kiet clubmatch Nederland 2017 uitslag
PDF – 377,9 KB 650 downloads
Proef Stamboom % inteelt verwacht nest
PDF – 95,5 KB 734 downloads